„Legjobb barátok vagyunk” – a házaspár, akik együtt repülnek a fellegek fellett

Sz.Cs. | 2024. Július 13.
Joel és Shelley ugyan egy akadémiára jártak, évekig nem is keresztezték egymás útját. A páros egy küldetés során ismerte meg egymást, és immár 27 éve boldog házasságban élnek. Szó szerint, együtt repülnek a fellegek fellett.

Azt mondják, hogy egy házasság, illetve egy párkapcsolat érdekében kénytelenek vagyunk határokat szabni, így nem szerencsés, ha a magánéletünket a munkával ötvözzük. Vannak, akik azt állítják, hogy a saját nyugalmuk érdekében biztos nem dolgoznának együtt párjukkal, de akadnak olyanok is, akik hüledezve állnak e kijelentés előtt. Arra, hogy a munka akár együtt is működhet remek példa az a pilóta páros, akik szó szerint együtt repülnek a fellegek felett. 

„Legjobb barátok vagyunk”

Joel és Shelley Atkinson 27 éve házasok, ez idő alatt pedig két gyermekük született. Huszonéves korukban ismerkedtek meg az Egyesült Államok légierejében. Jelenleg mindketten a Southwest Airlines pilótái, éppen ezért rendszeresen repülnek együtt. A pár azt mondja, hogy nagyszerűen tudnak együtt dolgozni, gyakran pedig randevúként fogják fel a felszállásokat. Azt mondják, mindig tanulnak egymás bölcsességéből és ítélőképességéből. 

„Az emberek gyakran kérdezik tőlünk, hogy hogyan tudunk együtt repülni. Ismerünk néhány pilótapárt, közülük vannak olyanok, akik együtt repülnek, de akadnak olyanok is, akik nem. Hallottam már olyat, hogy valaki azt monda: Ó, én soha nem tudnék repülni a feleségemmel vagy a férjemmel” – mesélte Joel a CNN-nek

Joel és Shelley (Fotó: Instagram/luvpilots)

Egyikük sem a repülés miatt kezdett el járni az akadémiára

Joel azt mondta, hogy korábban nagyon nagy hatással voltak rá a Top Gun filmek, éppen ezért úgy fogalmazott, hogy a repülőgépek nagyon szórakoztatónak tűntek számára. Shelley korábban sportoló volt, így számára a beiratkozásnál az Air Force Akadémia kevésbé a repülés, sokkal inkább az egyetemi kosárlabdázási lehetőség miatt volt érdekes. Persze, ahogy teltek az évek mindketten rájöttek, hogy ez az igazi hivatásuk. 

„Kezdetben nem azért jártam az akadémiára, hogy repüléssel foglalkozzam, viszont amikor ott voltam, rájöttem, hogy ez egy nagyszerű lehetőség, hogy egy szórakoztató, és kihívásokkal teli karrierem legyen” – mondta, majd hozzátette: „Az ottani repülés bemutatása arra késztetett, hogy tovább folytassam.”

Habár együtt jártak az akadémiára, négy évig nem keresztezték egymás útját 

Joel és Shelley négy évig tanultak egy intézményben, azonban ez idő alatt nem igen keresztezték egymás útját. 

Nincs olyan sok nő a légierő akadémiáján, így nagyjából tudtam, hogy ki ő

– mondta Joel, azonban azt is hozzátette, hogy csak néhány évvel az iskola befejezése után találkoztak újra. Ekkor mindketten ugyanabban az államban végeztek pilótaképzést, egyszer pedig egy kiküldetés ugyanabba a városba vezette őket. Joel néhány hónappal korábban érkezett, és pontosan emlékszik a napra, amikor Shelley belépett az irodába, aki azonnal megfogta. Ennek ellenére úgy gondolta, hogy nincs sok esélye és biztosan csak barátok maradnak. Joel természete azonban nagyon is tetszett Shelley-nek, így hamar közel kerültek egymáshoz. 

„Joelnek nagyon jó humora van. Ezt szeretem benne. Mindemellett, nagyon érzékeny és jó szíve van. Mindig odafigyel a körülötte lévő emberekre.”

Shelley két évtized után ült vissza a pilótafülkébe

Ahogy telt az idő, a házaspárnak két gyermeke is született, Shelley pedig idővel felhagyott a repüléssel, habár továbbra is a katonaságnál dolgozott. Miután kirepültek a gyerekek, az édesanya egyre többet gondolkozott azon, hogy mihez kezdjen. Egy nap azon kapta magát, hogy ismét a repülésről álmodozik, azonban már két évtizede nem vezetett repülőt. Shelley rögtön elmesélte férjének az ötletét, aki szintén nagyon lelkes lett, majd azt mondta: „Gyere és repülj velem.”

Exit mobile version