Balatonon van a pokol kapuja – írja a Balatoni Turizmus Szövetség

CS.Á. | 2024. Július 14.
Felhívást tett közzé a Balatoni Turizmus Szövetség. Mint mondják, brutális körülmények között dolgoznak a hőségben a vendéglátósok, fontos, hogy figyeljünk nyaralás közben rájuk is.

Sokan úgy gondolják, hogy Gordon Ramsey vezeti a pokol konyháját a Hell’s Kitchen amerikai gaszto-reality műsorban, de a pokol most valósággá vált, a Balatonra költözött. Van, aki a Balaton poklában dolgozik ezekben a napokban, ahol a hőmérséklet elérheti az 50 fokot is! – olvasható a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) vasárnapi közleményében.

Fotó: GettyImages

A turistákat éppen ezért arra kérik, hogy az átlagnál is legyenek most türelmesebbek a vendéglátókkal, hiszen ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nyaralók jól érezzék magukat és igyekeznek a brutális körülmények ellenére is helytállni. A szervezet alelnöke elmondta, hogy a nehéz fizikai munkát gyakran 40-50 fok körüli hőmérsékletben végzik a forró gőzben és a tűzhelyek mellett izzadva. 

Az akció támogatóit arra kérik, hogy minden egyes posztban használják  „Ne csak ízlelgesd, de becsüld is a konyhai dolgozók munkáját!” mondatot – és használják a #tiszteletakonyhanak, #tiszteletapincereknek hashtageket, írja a hirbalaton.

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version