nlc.hu
Utazás

Forróság a Balatonon

Embert próbáló a forróság a balatoni büfék konyháiban

Elviselhetetlen a kánikula az országban, a balatoni büfék konyháiban pedig még pusztítóbb a forróság.
Balatonfenyves

Múlt csütörtökön csaknem 29 fokosra melegedett a Balaton vize, aztán a vihar és a pár napig tartó enyhülés hatására 25 körülre csökkent. Az újabb hőhullámban viszont ismét melegszik a tó vize, szerdán már 27-28 fok volt a hőmérséklete – számolt be az ATV Híradója.

Ha folyatódik ez a meleg, akkor a vízhőmérséklet könnyen elérheti az eddigi 31 fokos rekordot, amelyet 2003-ban és 2006-ban mértek Siófoknál.

Az embert próbáló hőségben sokan hűsítik magukat a Balatonban, és nem csak a nyaralók: vannak, akik a környékbeli településekről munka után sietnek a tóhoz egy csobbanásra, a helyiek pedig akár munkaidőben is megpróbálják lehűteni magukat. A riportban szereplő konyhában például 15 fokkal magasabb a hőmérséklet, mint odakint.

Az előrejelzések szerint érkezik egy kis enyhülés. Ennek köszönhetően a napi csúcshőmérséklet 5-6 fokot is visszaesik, de még így is harminc fok fölött lesz a hőmérséklet.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

Balatoni helyzet: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top