Vízibicikliző fiatal fulladt a Balatonba

S. Z. | 2024. Július 14.
A vízimentők gyors beavatkozása ellenére sem lehetett megmenteni a külföldi férfi életét, aki elmerült a mély vízben Siófoknál.

Vízbe fulladt egy fiatal külföldi férfi a siófoki strand előtti mély vízben – közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

A Facebookon megjelent beszámolójuk szerint négy külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött, majd egyikük elmerült a közel három méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson ezt észrevették, és azonnal kértek telefonon segítséget.

A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt, majd a vízimentők is riasztást kaptak, és az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajó nagy sebességgel a helyszínre sietett.

„Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit – idézték fel a vízimentők a tragikus esetet. – A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatunk azonnal megkezdte az újraélesztést, reménykedtünk. Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben.”

Fotó: Facebook/Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Miközben a fedélzeten zajlott az újraélesztés, a mentőhajó elindult a siófoki kikötőbe, ahol az Országos Mentőszolgálat esetkocsija várta őket. Sajnos a közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét.

A vízimentők nyomatékosan felhívják minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét, hogy körültekintően, a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljanak, fürdőzzenek!

Aki a Balatonon strandol, fürdőzik, feltétlenül töltse le a BalatonHelp alkalmazást, ezen keresztül lehet a leggyorsabban riasztani a vízimentőket, akár a parton, akár a vízen történik baleset.

A héten már két tragédia is történt a Balatonon: 24 órán belül egy férfi Fonyódon vesztette életét, egy másik pedig Révfülöpön, a fürdőzők szeme láttára hunyt el.

Exit mobile version