nlc.hu
Egészség

Sokkoló felvétel: ezért fontos a mentőmellény

Sokkoló felvétellel mutatják meg a vízimentők, miért fontos a mentőmellény

Belefulladt egy SUP-os férfi a Balatonba, mentőmellénnyel elkerülhető lett volna a tragédia.
Vízimentők a Balatonon

Sokkoló szonáros fotót osztott meg egy vízbe fulladt emberről Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke – írja a Telex (a fotó az eredeti cikkben látható).

Egy fiatal külföldi férfi SUP-ot bérelt, de nem vett fel mentőmellényt, pedig vélhetően nem tudott jól úszni, és helyismerete sem volt. Először hason fekve hajtotta magát a SUP-on, aztán egyszer csak eltűnt a mélyebb vízben.

Bagyó Sándor szerint elkerülhető lett volna a tragédia, ha a a férfi felveszi a mentőmellényt. A vízimentők vezetője szerint nem ez az első ilyen haláleset.

Pár hete egy kajakos evezett mentőmellény nélkül az esti órákban. Felborult a kajakja, és nem tudott kiúszni. Neki is csak a holttestét találták meg a vízimentők. Erről az esetről is készült egy hasonló szonárfelvétel:

Bagyó szerint fontos lenne megérteni, hogy a mentőmellény egyáltalán nem ciki, hiszen azok is felveszik, akik magabiztosan tudnak úszni, mint például a vízimentők vagy a profi vitorlázók.

(Kiemelt kép: Facebook/VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top