5 hely, ahonnan a női turistákat kitiltották

R. V. | 2024. Július 28.
A világ néhány lenyűgöző helyét nők csupán képekről láthatják: számunkra tilos a belépés. De hogy mégse maradjunk ki a buliból, hoztunk róluk pár fotót.

Nő vagy, aki imád világot látni? Kifejezetten szeretsz egyedül utazni, és ezzel megszerezni a saját Ízek, imák, szerelmek-pillanataidat? Van egy rossz hírünk: ne az alábbi helyszíneken akarj Julia Robertset játszani. Ezek az úticélok ugyanis kizárólag férfiakat várnak tárt karokkal, egyedül ők gyönyörködhetnek bennük. A női turisták konkrétan ki vannak ezekről a helyekről tiltva. Mutatjuk, melyek ezek, és azt is, nőként miért látogathatod meg őket.

Nőknek a belépés tilos

Athosz-hegy szerzetesek nlc

A görög Athosz-hegy több, mint ezer éve ortodox keresztény szerzetesek székhelye, 1990-ben az UNESCO a világörökség részének nevezte ki. Nők azonban sosem nézhetik meg, miért is ilyen fontos hely ez, 1046 óta ugyanis ki vannak tiltva a hegyről és annak 160 km-es környezetéről. Az egyetlen nőnemű élőlény, akit beengednek, azok a nőstény macskák, maga a hegy pedig Szűz Máriának van szentelve, így több nőnek ott helye nincs. (Fotó: Rick Findler/Getty Images)

Ōmine-hegy nlc

A japán Ōmine-hegy szintén UNESCO világörökségi hely, amely sintó és buddhista templomoknak ad otthont. A nők azonban a hegycsúcsról több, mint ezer éve ki vannak tiltva. Egyrészt a jelenlétük „megzavarná” a férfiakat, a menstruáló nők pedig a rituálékat. 2004-ben több, mint 10 ezer japán nő tüntetett a tiltás feloldásáért, nem sok sikerrel. (Fotó: Profimedia)

okinoshima-sziget nlc

A szintén japán Okinoshima szent szigetére a férfiak belépés előtt megtisztulnak a vízben, amikor az évente megrendezett fesztiválra látogatnak. Erre nők a „saját érdekükben” nem mehetnek el. Állítólag számukra veszélyes lenne a sziget, ahol egyébként sintó papok élnek, és három tengeri istennőt tisztelnek. (Fotó: JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT

Herbertstrasse nlc

Még a liberális Európának is vannak részei, ahová nők nem tehetik be a lábukat. Ilyen például a hamburgi Herbertstrasse, ahová kizárólag 18 év feletti férfiak léphetnek be. Ez a német város vöröslámpás utcája, ahová nőként kizárólag prostituáltként engednek be. (Fotó: Markus Scholz/picture alliance via Getty Images)

Band-e-Amir Nemzeti Park nlc

Egészen 2023-ig az afgán Band-e-Amir Nemzeti Parkban nemhogy beengedték a nőket, de ők alkalmazták a nemzet első női parkőreit. Azonban tavaly a tálibok vezette afgán kormány bejelentette, hogy nőknek tilos a parkba a belépés, „erkölcsi” kihágások miatt. A tiltás óta a Nemzeti Parkba irányuló turizmus gyakorlatilag teljesen megszűnt. (Fotó: WAKIL KOHSAR / AFP)

via

Exit mobile version