nlc.hu
Utazás

Top úti célok egyedül utazó nőknek

Nőként egyedül utaznál? Ezeket a városokat látogasd meg!

Ne ijesszen meg, ha nincs kivel utaznod. Ha világot szeretnél látni, csak egy bőröndre és egy menő úti célra van szükséged. Szerintünk ezeket imádni fogod!

Meguntad, hogy hiába álmodozol, szervezkedsz és nézelődsz, a vakációtervek valahogy mindig csak tervek maradnak? Ha nem várnál arra, hogy a nyaralás végre kikerüljön a csajos csoportbeszélgetés territóriumából a való életbe, akkor megsúgjuk, hogy egyedül is simán belevághatsz az utazásba. Lehet, hogy egymagad indulnál útnak, de ezzel egyáltalán nem lennél egyedül. Az Airbnb kutatása szerint ugyanis tavaly 55 százalékkal nőtt meg a szóló női utazók száma csak az Egyesült Királyságban.

Emily Párizsban

Jelenet az Emily Párizsban című sorozatból (Fotó: Carole Bethuel/Netflix)

Persze az is tény, hogy nőként olyan szempontokat figyelembe kell venned, ha önálló világjáró akarsz lenni, mint például a személyes biztonságod. Ezért nem feltétlenül teheted meg, hogy vakon ráböksz egy úti célra a térképen. Az Airbnb ezért a WalkSafe nevű hazakísérő alkalmazással összefogva összegyűjtötte neked azokat a városokat a világban, ahol egyedül utazó nők a legnagyobb arányban szálltak meg. Így összeállítva egy top tízes listát azokról a helyekről, ahol nemcsak biztonságban leszel nőként, de tutira nem fogsz unatkozni sem. 

Párizs
Megnézem
Összes kép (10)

(Fotók: Depositphoto)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top