Budapest a top 10 legolcsóbb nyaralóhely között

R. V. | 2024. Augusztus 05.
Készült egy felmérés a legolcsóbb európai városokról, ahová szívesen mennek nyaralni az emberek. Budapest is felkerült a listára, de bőven nem az első helyre.

Biztosan neked is eszedbe jutott, hogy azért látogatják nagy számban Budapestet a turisták, mert az ő pénztárcájuknak ez egy rendkívül olcsó hely. Ez így is van, azonban egy új felmérésből kiderült, hogy még így is jóval drágább számos más európai városhoz képest.

A kutatásban a szállások áraitól, az utazás és az étkezés költségein át a repjegyig mindent számba vettek, két főre kalkulálva. Ez alapján pedig levonták, mennyi lenne az a minimum ár, amit el kellene költeni egy-egy hosszú hétvégés nyaralás során. Így született meg az alábbi top 10-es lista, melyen Lengyelország meglepően nagyot megy. 

Na de hányadik helyen landolt Budapest?

Valencia nlc

A lista legdrágább városa a spanyol Valencia, 307 ezer forintba kerülne eltölteni ott egy hétvégét. Így ez került a 10. helyre. (Fotó: Alexander Spatari/Getty Images)

Porto nlc

Ezt követi a 9. helyen Porto. A Portugál városban 304,5 ezer forintba kerülne egy hétvégi kiruccanás. (Fotó: bloodua/Getty Images)

Stockholm nlc

Stockholmban 303 ezer forintból lehetne elugrani egy hosszúhétvégére. Ezzel a 8. legolcsóbb európai úticél lett. (Fotó: Leonardo Patrizi/Getty Images)

Isztambul nlc

A 7. legolcsóbb város Isztambul: 282 767 forintba kerülne egy rövid nyaralás. (Fotó: Seqoya/Getty Images)

Budapest nlc

Budapest csak egy picivel olcsóbb a török fővárosnál, de még így is drágább több más európai helynél. A turistáknak 282 744 forintot kellene fizetniük egy itteni hétvégéért. Ez a 6. helyre elég. (Fotó: arcady_31/Getty Images)

Prága nlc

Budapest és Prága nagyon hasonlóak, de a cseh főváros olcsóbb desztináció: 277 ezer forintba kerülne egy kiruccanás. Ezzel ez lett az 5. a listán. (Fotó: PytyCzech/Getty Images)

Riga nlc

Egy út Rigába 262 ezer forintból jönne ki, ami a 4. legolcsóbb várossá teszi őt a listán. (Fotó: Marcus Lindstrom/Getty Images)

Varsó nlc

Varsóba 254 ezer forintból oldhatnánk meg egy hosszú hétvégét, így a lengyel főváros landolt a lista dobogójának 3. fokán. (Fotó: Alexander Spatari/Getty Images)

Bukarest nlc

253 ezer forintba kerülne egy bukaresti látogatás az európai turistáknak. Ezzel a román főváros a 2. legolcsóbb hely a kontinensen. (Fotó: Cristian Mircea Balate/Getty Images)

Krakkó nlc

Egy Krakkóban töltött rövid nyaralás 239 ezer forintból jönne ki, amivel a lengyel város lett a legolcsóbb európai desztináció. (Fotó: Antagain/Getty Images)

via

Exit mobile version