Kétszer is jegy nélkül tudott repülőre szállni egy norvég férfi Németországban

F.C. | 2024. Augusztus 14.
Kijátszotta a biztonsági ellenőrzést.

Két alkalommal is sikerült egy norvég férfinak érvényes jegy nélkül feljutnia a müncheni repülőtéren egy-egy repülőjáratra – számolt be a német rendőrség. Mint az MTI írja, a német rendőrség nyomozást indított a 39 éves norvég férfi ellen betörés, illetve a viteldíj megfizetésének elkerülésének gyanújával.

A férfi érvényes jegy nélkül augusztus 4-én sikeresen át tudott jutni a biztonsági ellenőrzésen, majd szorosan egy másik utas mögött haladva feljutott egy Hamburgba induló repülőgépre. Első kísérlete azonban kudarcot vallott még a felszállás előtt, mert nem volt hely a gépen, s a légitársaság személyzete átadta őt a hatóságoknak. Egy nappal később a bliccelő azonban már sikerrel járt, mivel voltak szabad ülőhelyek a repülőgépen, és eljutott Svédországba. Itt azonban lebukott, mivel – Stockholmba érkezve – felhívta magára a figyelmet azzal, hogy rögtön vissza akart térni Münchenbe.

A német hatóságok most azon vannak, hogy kiderítsék, a férfi hogyan juthatott át kétszer is sikeresen a biztonsági ellenőrzésen. 

Korábban egy 9 éves brazil kisfiú lógott fel egy repülőre, papírok és jegy nélkül átrepülte az országot. Az akkor nem derült ki, miként jutott fel a LATAM légitársaság gépére mindenféle hivatalos okiratok és jegy nélkül. A fiú pedig csak annyit mondott a rendőröknek, hogy az interneten járt annak utána, hogyan juthat fel egy gépre jegy és papírok nélkül, és úgy tűnik, sikerült neki. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version