Az utasoknak kellett tolni a vonatpótló buszt Kecskeméten

F.C. | 2024. Augusztus 14.
Nemcsak a vasút nem járt, hanem a vonatpótló busz is felmondta a szolgálatot.

Az elmúlt napokban pályakarbantartási munkák miatt a MÁV vágányzárat rendelt el Cegléd és Kecskemét között, így az utasoknak vonatpótló buszokra kellett átszállniuk. Szombat este azonban még a vonatpótló buszokkal is probléma adódott: lerobbant az egyik pótlóbusz Kecskemét belvárosában, az egyik kereszteződésben, és végül az utasoknak kellett tolniuk – számolt be erről a kecskemet365.hu egyik olvasója.

A MÁV megerősítette ezt, és köszönetét fejezte ki az utasoknak a segítségért.

“A busz a kereszteződést önerejéből nem tudta elhagyni, így forgalmi akadályt képzett, a többi pótlóbusz részére is. A buszvezető a fennakadás mihamarabbi megszüntetése céljából azonnal műszaki segítséget kért, azonban a jószándékú utasok felajánlották segítségüket, kitolták a buszt a kereszteződésből” – részletezte az esetet a vasúttársaság.

Nem ez az első eset, hogy utasok segítségére volt szükség egy-egy lerobbant járatnál. Éppen egy évvel ezelőtt a szegedi trolit tolták meg az utasok, miután felmondta a szolgálatot a hőségben. Ám Budapesten is szükség volt már emberi erőre: tavaly októberben az utasok tolták félre a Keletinél, a reggeli csúcsforgalomban lerobbant 7-es buszt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version