nlc.hu
Életmód

Kálvária a MÁV-pályafelújítások miatt

„Ez agyrém!” – hatszor kell fel- és leszállnia annak, aki vonattal utazna Szombathelyről Budapestre

Nem várt következményei lettek a szervezetlen biatorbágyi pályafelújításnak.
vonat

Hatszor kell le- és felszállniuk az utasoknak, mire megteszik vonattal a Szombathely-Csorna-Budapest utat – számolt be a Népszava. A Szombathely-Csorna-Budapest vonalat ugyanis egy időben egyszerre két pályafelújítás is érinti, így az utazóknak kétszer is járművet kell váltaniuk.

Szombathelytől Csornáig azért kell buszra ülniük, mert szeptember 29-től felújításba kezdett a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. Csornán aztán buszról vonatra váltanak az utasok, ám csak Tatabányáig utazhatnak vasúton. Ott ugyanis újra buszra kell ülniük, mivel éppen felújítják a Budapest-Tatabánya-Győr vasútvonalat Biatorbágy és Szárliget között. A Szombathely és Budapest közötti vonal elején és végén lévő két szakasz felújítása egyidejűleg zajlik, és várhatóan december közepéig tart.

Az utasok dühöngenek, mondván, ekkora káoszt még nem tapasztaltak. „Ez agyrém!”, „Azért ez mégiscsak sok!”, „Tűrhetetlen!” – panaszkodtak a lapnak, főleg az idősek és a kisgyerekesek.

A GYSEV-nél azt közölték, hogy már több éve tervezték a felújítást, erről pedig a MÁV is tudott. A MÁV nem tagadta, hogy a GYSEV időben készült a felújításra, ám a társaság szerint a biatorbágyi munkát nem halaszthatták el.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top