nlc.hu
Életmód

A MÁV kalauz nélküli vonatai közül több el sem indult

Pechesen indult a MÁV kalauz nélküli vonatainak tesztje vasárnap

Vasárnaptól kísérleti jelleggel jegyvizsgáló nélkül közlekednek bizonyos vonatok, de az érintett járatok közül több el sem indult.
A MÁV Start Zrt. Esztergomból Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó modern személyvonata megérkezik a város nemrég korszerûsített állomására

Rosszul kezdődött a kalauz nélküli vonatok kísérleti projektjének kezdete, ugyanis a Mávinform, a vasúttársaság utastájékoztató információs rendszere azt jelentette, hogy

az első jegyvizsgáló nélküli S76-osok egyike, a Pilisvörösvárról 7:52-kor induló vonat műszaki hiba miatt nem közlekedik.

– szúrta ki a 444.

Egy kommentelő szerint nemcsak ez a járat, hanem a Rákosról 7:06-kor és 7:36-kor indulni hivatott S76-osok sem közlekedtek. Ráadásul az is kiderült, hogy a Pilisvörösvárról 6:52-kor Rákosra indult vonat csak Angyalföldig ment, míg az onnan 8:22-kor indulni hivatott viszont csak Angyalföldről közlekedik.

Mint azt korábban megírtuk, a tervek szerint április 7-étől két hónapig jegyvizsgáló nélkül járnak majd a MÁV vonatai Pilisvörösvár és Rákos között, ha pedig itt beválik a modell, akkor kiterjeszthetik más elővárosi és vidéki vonalakra is.

A kalauz nélküli vonatokat is csak érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet használni, amit szúrópróbaszerűen fognak ellenőrizni.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top