nlc.hu
Otthon

Vasárnaptól kalauz nélküli vonatokat indít a MÁV

Vasárnaptól kalauz nélküli vonatokat indít a MÁV

Elindítja első kísérletét a MÁV a kalauz nélkül közlekedő vonatokkal.

Április 7. vasárnaptól két hónapig jegyvizsgáló nélkül járnak majd a MÁV vonatai Pilisvörösvár és Rákos között, ha pedig itt beválik a modell, akkor azt kiterjeszthetik más elővárosi és vidéki vonalakra is.

A kísérlet alatt a vonalon lévő nagyobb állomásoknál indulás után szólnak majd az utasoknak, hogy nincs kalauz a vonaton. Ők nemcsak a jegyek ellenőrzésében vesznek részt, de a vonatok biztonságos elindulásában is segítenek a mozdonyvezetőknek, akiknek így még jobban oda kell figyelnie indulás előtt az ajtók becsukására.

Kalauz nélküli vonatok

(Fotó: Getty Images/illusztráció)

Ezen kívül a kalauz nélküli vonatokon a mozdonyvezető feladata lesz, hogy intézkedjen, ha műszaki rendellenesség történik, vagy rosszul lesz egy utas. Szintén nekik kell majd kezelniük a vonatokon lévő kerekesszék-emelő berendezéseket.

A MÁV hangsúlyozza, hogy a kalauz nélküli vonatokat is csak érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet használni, amit mostantól szúrópróbaszerűen fognak ellenőrizni – olvasható a társaság közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top