nlc.hu
Utazás

Partibuszt állítottak forgalomba Dombóvár és Pécs között

Partibuszt állítottak be forgalomba a vonatok helyett Dombóvár és Pécs között

A MÁV vizsgálatot indított az extrákkal ellátott jármű miatt.

A Dombóvár és Pécs közötti szakaszon egy partibuszt állítottak be vonatpótló járműként csütörtökön kora este. Az RTL.hu egyik olvasója is ezen a buszon utazott, és elmondása szerint a üvöltött a zene, például a Valmar a Ki ez a lány című nagy slágere, villództak a fények, középen pedig ülések helyett egy bőrkanapé volt beállítva.

Valószínűleg nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy a partibusz állt szolgálatba, az egyhónapos vágányzárral sújtott szakaszon, ugyanis a Redditre több nappal korábban került fel ez a kép:

Az RTL.hu megkereste a MÁV-ot. Állításuk szerint a Volánbusztól kérdéses vonatpótláshoz légkondicionált, szóló, minimum 45 ülőhelyes autóbuszokat rendeltek meg.

„A vonatpótlásban résztvevők figyelmét felhívtuk arra, hogy a keretszerződésnek megfelelő műszaki állapotú autóbuszokkal végezzék a vonatpótlást, így vizsgálatot indítunk, hogy milyen okok miatt nem valósult ez meg” – tették hozzá. 

Diszkógömb felé nyúlnak emberek

Fotó: Pexels

A Redditen egyébként egy másik felvétel is kering egy különleges pótlóbuszról, ami állítólag tavaly ősszel készült a Pécs-Szentlőrinc szakaszon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top