Európa legjobb vidámparkjait nem kispályásoknak tervezték

R. V. | 2024. Szeptember 19.
Mindig szórakoztató programlehetőség lehet kipróbálni a közelben lévő vidámparkot. Mutatjuk, melyek Európa-szerte a legizgalmasabb parkok.

Bár Magyarországon több, mint 10 éve nincs Vidám Park, ez nem jelenti azt, hogy megszűntünk volna hullámvasút-rajongók lenni. A milliószor átforduló, a vízbe csapódó, az eszméletlenül gyors, vagy épp a szabadesést idéző játékok olyan adrenalinfröccsöt hoznak, amiről nehéz leszokni.

Azonban egy kiemelkedő vidámpark ismérve, hogy nemcsak az extrémitást hajszolóknak kedvez, hanem a hányingertől tartóknak, a családosoknak és a legapróbb gyerekeknek is. És az sem árt, ha egy óriási park különböző tematikákra felosztva teszi még érdekesebbé magát. Az alábbi galériában összegyűjtöttük azokat az európai vidámparkokat, melyekben mindezt megtalálhatod.

Nézd meg a kedvenceinket!

disneyland nlc

Nem beszélhetünk Európa legjobb vidámparkjairól anélkül, hogy a párizsi Disneylandet ne az elsők között említenénk meg. Walt Disney célja egy igazi álomország megteremtése volt, és ez maradéktalanul sikerült is. Minden játék egy-egy Disney-mesét idéz meg (a képen Alice Csodaországban teapartija látható), és lépten-nyomon a kedvenc karaktereinkbe futhatunk bele. De nemcsak a gyerekeknek nyújt felejthetetlen élményt a Disneyland: a Space Mountaintől Indiana Jones hullámvasútjáig a felnőttek is próbára tehetik a bátorságukat. (Fotó: Serap Aydin/Anadolu via Getty Images)

europa park nlc

Európa második legnépszerűbb tematikus parkja a német Europa-Park Rust városában a Disneyland után. A hullámvasutak mellett vízi vidámpark is található benne, ahogy egy virtuális valóság központ is. (Fotó: Philipp von Ditfurth/picture alliance via Getty Images)

Efteling nlc

Nem elég, hogy az Efteling az egyik legjobb vidámpark Európában, de 1952-es alapításával az egyik legrégibb is. Sőt, a holland élménypark a legnagyobb a Benelux államokban. A tündérmeséket idéző park a családoknak és az adrenalinvadászoknak egyaránt kedvez, ugyanakkor ez a vidámpark a hullámvasutakon túl a látványban is nagyon erős. (Fotó: Profimedia)

mirabilandia nlc

Az olasz Ravenna megyében található Mirabilandia az Adria egyik legizgalmasabb helyszíne, ami tele van rekorder játékokkal. A képen látható Divertical például a világ legmagasabb vizes hullámvasútja: 60 méter magasról száguldasz a víz felé. Míg az El Dorado Falls nevű hinta (mely európai rekorder a kategóriában) 27 méter magasról visz a vízbe, ami 15 méter magasra csapódva áztat el mindenkit a környezetében. Ha pedig a megfordított hullámvasutakat szereted (ahol a lábad a levegőben lóg), akkor is jó helyen jársz: a Mirabilandiában van Európa leghosszabb ilyen típusú hintája. (Fotó: Mirabilandia)

portaventura nlc

Spanyolország legnagyobb tematikus vidámparkja a Barcelonától másfél órára fekvő Salou melletti PortAventura World. Itt hat különböző világba juthatsz el, ahol összesen több, mint negyven hullámvasút vár rád. (Fotó: Profimedia)

práter nlc

Ha nem utaznál sokat egy kis vidámparkozásért, akkor a bécsi Prátert egyértelműen neked találták ki! A parkba a belépés ingyenes, csak a különböző játékoknál kell fizetni. A híres óriáskereket ne hagyd ki! (Fotó: Markus Scholz/picture alliance via Getty Images)

via

Exit mobile version