A legszebb látnivalók a Dunakanyarban, lassú őszi sétákhoz

D. A. | 2024. Október 20.
Ha nem szeretsz túrázni, ellenben egy sétára bármikor kapható vagy, akkor a következő helyszíneket szeretni fogod. Őszi andalgáshoz mind tökéletes.

A közösségi média torz világában az ember hajlamos azt gondolni, hogy csak az számít igazi kikapcsolódásnak, ami kőkemény pénzekbe kerül, pedig akár egy őszi séta is lehet élményekben gazdag. A Dunakanyar nemcsak látnivalókban bővelkedik, de adottságait tekintve is könnyen megközelíthető autóval, vonattal vagy akár busszal, sőt, a bátrak még biciklire pattanva is letekerhetnek ide (ezt mondjuk gyakorlott bringásoknak ajánljuk inkább).

Mutatjuk, hogy nekünk melyek a kedvenc helyeink – mindegyik kicsit más vonalat képvisel, de egy közös bennük: tökéletesek aktív kikapcsolódáshoz.

Váci székesegyház

A váci Nagyboldogasszony-székesegyház önmagában is megér egy látogatást, de érdemes a környéket, és a közeli Duna-partot is meglátogatni, ha itt jár az ember. (Fotó: Getty Images/LaPanteraRosa)

Visegrád

A visegrádi fellegvár két-három óra alatt körbejárható, a történelem szerelmeseinek ez a séta szinte kötelező. (Fotó: Getty Images/_ultraforma_)

Szentendre

Szentendre belvárosa akár HÉV-vel is megközelíthető, és itt tényleg úgy érezheti az ember, hogy valami olasz kisváros utcáin sétálgat. Minden színes, bájos, a macskaköves sétányok pedig kifejezetten romantikusak. (Fotó: Getty Images/Moshe Einhorn)

Vácrátóti botanikus kert

A vácrátóti botanikus kert kifejezetten a természet szerelmeseinek nyújt kikapcsolódást. Szerintünk akkor érdemes ide ellátogatni, amikor már a növényzet az őszi arcát mutatja. (Fotó: Getty Images/sndr)

Mária Valéria híd

A Mária Valéria hídon átsétálni különleges élmény: egyrészt remek kilátás nyílik innen Esztergomra és a Dunakanyarra, másrészt az ember a végén egy másik országban találhatja magát. (Fotó: Getty Images/ARK NEYMAN)

Királyrét

Királyrét rengeteg lehetőséget rejt magában: egyrészt ott a tanösvény, másrészt egy melegebb napon simán le lehet telepedni itt egy piknik erejéig, harmadrészt a kisvasútra is fel lehet pattanni, ha séta közben elfáradtunk. Akár egy egész napos program is kerekedhet az itt töltött időből. (Fotó: Facebook/Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont a Hiúz Házban)

Exit mobile version