Életmód

Felvettük a harcot a foltok ellen!

Hopp, a kávé, csak éppen egy csepp a hófehér blúzon! Nocsak, valamivel összekentem a legszebb kosztümszoknyámat! A ketchup sem mutat jól a blézeren! Gyorsan egy folttisztítót! De melyiket? Segítünk!

A legegyszerűbb reklámszlogent követve indultunk felfedezőútra a drogéria polcsorai között! Kerestük azt a valamit, amitől a folt csak volt! Általánost, gyorsat, egyszerűt keresgéltünk, olyat, ami tényleg elsősegélyt nyújt!
Keresgélésünk közben különböző bonyolultságú szereket találtunk, különböző technikákat sajátítottunk el. Két hétköznapinak számító makacsságú kihívást állítottunk folttisztítóink elé: kávé- és olajfoltot. Íme a tapasztalataink:










Denk mit folttisztító szappan 

Anyáinktól tanult módon a kosznak vizes szappannal megyünk neki! A XXI. század mosószappanja azonban jó szagú és kézre álló. A hajdani Flóra szappan behemót kockáját nehezen kaptuk kézbe, és hát a szaga sem az óceánt idézte. Viszont mosott. Mint a gép! Nézzük, mire képes a kicsi, illatos utód!





Előnye:
Formája és illata mellett a folt közvetlen tisztítása. A bevizezett szappannal dörzsölgetve a folt szépen halványul. Különösen kézelőre és inggallérra ajánlják. Kávéban és olajban nem annyira bajnok! Kifejezetten ajánlják viszont a rúzs-, tinta- és vérfoltok eltüntetésére!





Hátránya:
Ez kizárólag mosás előtti foltlazításra való. Utána szépen ki kell mosni a ruhát, ügyelve arra, hogy a szappan jól kiázzon belőle.
 





Bónusz: Tisztán növényi alapanyagú szappan, környezetre káros anyagot nem tartalmaz. 
Ajánljuk:
Mindazoknak, akik szeretik a régi idők jól bevált módszereit, és környezetvédelmi szempontokat is igyekeznek szem előtt tartani!

Értékelés: 4 pont (az 5-ből)






Dr. Beckmann Folt Ördög – Kávé, tea 

Modern kor, modern folteltávolítás! A dizájnos sárga fiolában igazi ördöngösség lakozik! Naná, hogy kicsalogattuk!





Előnye:
Szinte tutira hat! Vagyis tényleg nincs az a kávé, amit ez az ördög ki ne csalogatna a textíliából. Ugyancsak ördöngös volt a „zsír, olajok, szószok” változat is. A foltot nem szabad kimosni, előtte az ördöngösből egy keveset fel kell oldani vízben, majd ebbe áztatni a foltos felületet. Negyedóra, és folt nincs! Ha mégis, akkor tovább kell áztatni!

Hátránya: Kizárólag háztartásban, vagyis otthon kivitelezhető. Gyorssegélyként nem nagyon állja meg a helyét, ráadásul a különféle foltokra legalább nyolc különböző flakonos szert kellene otthon tartani. Igaz, hogy összesen 120-féle foltot pusztít az ördögsereg. Erősen vegyszerezett!

Ajánljuk: Kisgyerekeseknek feltétlen, a leggyakoribb és a kevésbé gyakoribb foltok ellen, azonnali elsősegélyként, megmenthető a kedvenc póló!

Értékelés: 3 pont az 5-ből






Vanish Oxi Action Multi 





A folttisztítók nagyágyúja. Bevalljuk, nem sikerült megtudni, hogy nevében vajon mit jelent az Oxi Action Multi felirat. Úgy értékeltük, talán a termék harcosságát hivatott erősíteni. Nos hát, a legharcosabb módon kaptuk elő a legfoltosabbakat, és összeeresztettük a rózsaszínű nagyágyúval.

Előnye: Szuper kis műanyag dobozkából adagolókanállal merhetjük a mosógépbe. Úgy működik, mint egy mosószeradalék. Hozzáadva a mosóporhoz tisztogatja a



textíliát. Makacs és nagyon makacs foltokhoz előkezelést is ajánl, közvetlenül a foltra kent, vízzel hígított adalékkal. 

Hátránya: A Vanish-hez is szükségünk van mosógépre, viszont jóval kevesebb macerával tökéletes hatást érhetünk el. Erős vegyszerezettségű.

Ajánljuk: Nem árt, ha tartasz otthon egy dobozzal! A vörösboros terítővel is csodát tud művelni!


Értékelés: 4 pont az 5-ből






A „zöld” megoldás





• A friss gyümölcsfolt eltávolítását megkönnyíti, ha azonnal benedvesítjük citrommal vagy tejbe áztatjuk.

• A fűfoltot alkohollal dörzsöljük be, majd szappanos vízben mossuk ki!


• A vörösborfoltra azonnal locsoljunk szódavizet, szénsavas ásványvizet! Ezt párszor ismételjük meg, majd a foltot szórjuk be sóval és itassuk fel!

• További „zöld” folteltávolítós tippeket itt találhatsz! »







Dr. Beckmann express 





A legújabb generáció, ami már kielégíti a mi szupergyors és tökéletes elvárásainkat. Vagyis ha a fontos délelőtti találkozód előtt kapkodva ittad a kávét…

Előnye: Apró, belefér egy női táskába. A legfontosabb délelőtti foltokhoz (kávé, tea, limonádé, bébiétel, szószok, rúzs, smink) mind használható. Egyszerű a használata.

Hátránya: Kizárólag a legelső segélyhez ajánljuk, ne próbáld ki a nagyobb, makacsabb háztartási foltoknál! Erősen vegyszerezett!

Ajánljuk: A munkahelyi fiókodba vagy a kocsi kesztyűtartójába. Egyszer még hálás leszel az ötletért!

Értékelés: 5 pont az 5-ből






Denk mit folttisztító adalék 





Kis flakonban nagy erő, ezt várnánk el a folyékony adaléktól, főleg, ha elolvassuk a hátulján az ajánlást, amelyben az áll, hogy nemcsak textíliákból, de még a padlószőnyegből is eltávolít mindent. Bevalljuk, az utóbbit nem próbáltuk, lehet, hogy tényleg ez az erőssége?

Előnye: Az ajánlat szerint a kupakon található kis kefével vigyük fel, hagyjuk állni és utána mossuk. Friss foltok esetében jól működik. Praktikus megoldás a kefefej, segít a foltdörzsölésben.

Hátránya: Mosás nélkül nem hat. Nem használható gyapjú- és selyemanyagokhoz. Erős vegyszerezettségű!

Ajánljuk: Nem túl drága szer, így minden háztartás elbír belőle egy kis flakonnal. Különösen a padlószőnyegesek!

Értékelés: 4 pont az 5-ből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top