Aktuális

“Álmom, hogy vezethessek egy mozdonyt”

Márkusz hatévesen került gyermekotthonból nevelőszülőkhöz, akik próbálnak valamit visszaadni neki egy egészséges gyerekkorból.

Ma már szép házban, családban él Márkusz, de ez sem tud feledtetni minden nehézséget, amit a kisfiú vér szerinti szüleinél átélt. Egészen kicsi korában került átmeneti gyermekotthonba, míg nevelőszülei – akik három saját gyermekük mellett vállalták őt és még egy kislányt – rátaláltak.
„A feleségem döntött így – mondja a nevelőapa. – Először Gina került hozzánk, háromévesen. Amikor az otthonban először találkoztak, még igen erős tájszólásban beszélt. Ránézett a feleségemre, és azt kérdezte: »elviszöl«? Így ő lett nálunk az első fogadott gyerek. Márkusz pedig nagyon hasonlított a nagy fiamra, így lett ő a második, négy évvel ezelőtt. Sokat tudtunk már »gyógyítgatni« rajta, de elmúlni soha nem fog belőle, ami volt. Nagyon érződik a lelkén, érzékenyebb mindenki másnál, mindenen hamarabb elszomorodik. Vannak mániái, a vonatok meg a vulkánok. Most a legnagyobb vágya az, hogy egy mozdonyt vezethessen.”

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Álmom, hogy vezethessek egy mozdonyt”Lovász György

„Kedves Márkusz!
Háromgyerekes, vasutas apuka vagyok, aki nemcsak a gyerekeket, de a mozdonyokat is szereti. Nagyon kevés időm van, de olvastam, hogy régi álmod a mozdonyvezetés. Nem ígérem, hogy napokon belül, de igyekszem Neked szervezni egy mozdonyvezetést. Azon leszek, hogy mielőbb teljesüljön a kívánságod!”

 
„Álmom, hogy vezethessek egy mozdonyt”Pignitzky Ágota

„Szeretném teljesíteni Tóth Márkusz kívánságát. A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán dolgozom, így meg tudjuk szervezni, hogy Márkusz feljuthasson egy mozdonyra és teljesülhessen az álma. Megtiszteltetésnek érezném, ha hozzá tudnék járulni, hogy ezzel a tapasztalattal akár az életét meghatározó élményhez jusson. A mozdony vezetésére nincs lehetőség, de a mozdonyvezetői álláson való tartózkodást tudjuk biztosítani.”

A(z) “Ki segítsen Tóth Márkusznak?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Lovász György

Vissza a többi kívánsághoz!

Márkusz kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:
Fészek Gyermekvédő Egyesület

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top