Aktuális

Traktort vezethetett a nehéz sorsú kisfiú

Egyik nap csak leves, másnap csak főzelék jut Dávid és öt testvére tányérjára. Most ajándékot kapott olvasónktól: azt, amire a legjobban vágyott.

Miskolc közelében, apró kis faluban, Kiskinizsen él a Drótár család. Az édesapa sokáig dolgozott a közeli üzemben, de aztán több évig tartó munkanélküli időszak következett. Most végre újra van munkája, de mindig ott a bizonytalanság.
Az édesanya a háztartást tartja rendben, és a ház körüli munkákat végzi. De akármilyen nehezen élnek is, egy dolog nagyon fontos volt nekik: hogy taníttassák minden gyermeküket. Ami nem is könnyű, hiszen hatan vannak: öt lány és egy fiú.
„Egyik nap leves, másik nap második fogás, harmadik nap galuska, negyedik nap főzelék” – sorolja az asszony, miként tudja beosztani a keveset.

Traktort vezethetett a szegény sorsú kisfiú

A család két gyermeke is bekerült a 33 kívánság akciójába: Laura csokigyári látogatást, Dávid pedig traktorvezetést kért olvasóinktól. A kisfiú odavan a traktorokért és mindenféle mezőgazdasági gépért. Olyan drága, márkás gépek viszont nincsenek a falujukban, mint amilyeneket az interneten lát. Szeretne közelről megnézni efféléket – írta.

Kérésére Vámos Orsolya jelentkezett: „Családunknak saját mezőgazdasági vállalkozása van a Kisalföld szívében. Dávidnak nem csupán egy szupererős traktort lenne lehetősége kipróbálni, hanem a gépparkunkból bármit. Mivel az ország másik szegletéből érkezne hozzánk, természetesen teljes ellátást biztosítunk neki az itt eltöltött idő alatt. Az élménytraktorozáson kívül mindenképpen szeretném megmutatni neki a Fertő-tájat, hiszen a világörökség részét képezi ez a vidék. Bízom benne, hogy Dávid és mi is igazi élményekkel fogunk gazdagodni az együtt eltöltött idő alatt.”

Most örömmel jelentjük: megtörtént a nagy utazás, a legjobb pillanatokat lefilmeztük.

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top