Márványsajtos rakottas
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 2 gumó édeskömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- 15 dkg márványsajt
- 1,25 dl tej
- 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
- csipetnyi reszelt szerecsendió
A tetejére
- 10 dkg liszt
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem, zeller és kapor vegyesen
- 9 dkg vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A meghámozott burgonyákat és az édesköményeket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. Beleterítünk egy adag burgonyát, a márványsajt harmadát rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban a lisztet, a parmezánt és a zöldfűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal ezt a rakottas tetejére morzsoljuk, és grillen készre sütjük.