Sztárok

Takács Nikolas: „Vannak az életben olyan dolgok, amik csak rám tartoznak”

Takács Nikolas interjúnkban mesél arról, hogy telt számára az elmúlt időszak.

Takács Nikolas egy tehetségkutató által lett ismert, a közönsége imádja, ám ő egy évvel ezelőtt úgy döntött, belevág a külföldi kalandba. Amerikában próbált szerencsét, ami egyébként sikeresen végződött, de végül erősebb volt a honvágy. Egy nagy koncerttel köszöni meg a közönségének, hogy kitartanak mellette évek óta. 

Mindig szeretetet kaptál a magyar közönségtől, mégis úgy döntöttél, hogy külföldön is szerencsét próbálsz. Bejött?

Az idei év első felét Los Angelesben töltöttem. Nagyon kellett nekem ez a fél év ahhoz, hogy újult erővel és szenvedéllyel folytathassam a karrieremet. A kint töltött időszakban tovább építettem a zenei és emberi kapcsolataimat, különböző szakmai, zenei rendezvényeken vettem részt, sok emberrel találkoztam, sokféle tapasztalatot szerezhettem. Emellett foglalkoztam saját magammal és a gondolataimmal, elképzeléseimmel, sokat alkottam és olyan dalok és szövegek születtek, amelyek az út nélkül nem sikerültek volna. Ez az út nemcsak szakmai szempontból volt számomra építő, de a lelkemnek is szüksége volt rá: egyszerre volt tapasztalás és spirituális fejlődés.

Világhírű zenészekkel dolgoztál. Szerinted mit tudsz az itthon hasznosítani a kinti tapasztalatokból?

2015-ben kétszer egy hónapot töltöttem kint Los Angelesben, egy nagyon kedves zenész barátomnál, mentoromnál Larry Kimpellnél, ő számomra egy élő legenda. Larry nagyon elismert, ikonikus zenész, producer, igazi legendákkal dolgozott már együtt, többek között Whitney Houstonnal, Stevie Wonderrel, George Bensonnal, Michael Boltonnal, de a sor hosszasan folytatható lenne. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert Larry révén részt vehettem Frankie Beverly and Maze nevű funky együttese turnéján, és koncertezhettem Las Vegasban, Los Angelesben és Dél-Karolinában is. Számomra nagyon fontos a folyamatos zenei, mentális és technikai fejlődés, és ezek mind elengedhetetlenek a színpadi jelenléthez. 

Amerika sokkal nagyobb, nehezebb érvényesülni is, végül fél évet töltöttél kint. Előzetesen mennyi időt adtál magadnak? 

Nem határoztam meg előre, hogy mennyi időt szeretnék kint tölteni, ez egy nagy gyerekkori álmom volt, és belevágtam, nyilván sokkal nagyobb a piac, ahol rengetegen vannak, akik szeretnének érvényesülni. Amerika az a hely, ahol nagyon jó turistának lenni, kiutazni, eltölteni egy kis időt, de az életemet nem tudnám ott leélni, távol a családomtól, a szeretteimtől. 

Már a tehetségkutató óta nagyon keveset beszélsz a magánéletedről. Ha lesz egy mindent elsöprő szerelem, arról beszámolsz majd? 

Szeretek arról beszélni, ami fontos és ami ad a közönségemnek. Nem látok a jövőbe, de úgy hiszem, vannak az életben olyan dolgok, amik csak a rám és a hozzám közel állókhoz tartoznak.

Mi adott inspirációt ahhoz, hogy te magad is dalokat írj az új lemezedhez?

Folyamatosan írom a dalokat. 2011 óta több mint 60 dalt írtam, most először fordult elő, hogy magyar szöveget írtam a zenémhez. Volt annyi gondolatom és türelmem, hogy megpróbáljam megírni saját magam a szöveget is, ez természetesen nem azt jelenti, hogy szövegíró lettem volna, de most valahogy sikerült.

Mikor lesz látható az videókliped? 

Ördög Nóri és családja felkérésére készült egy csodás karácsonyi dal, Legyünk ma csak úgy, melyet Köszi Jankával közösen énekeltem, a videoklip december 6-án került ki a legnépszerűbb videómegosztóra.

Mesélj kicsit a lemezbemutató koncertről!

Boldog vagyok, hogy egy számomra kedves helyszínen, a Budapest Music Center nagytermében szólaltathatom meg először az új lemez anyagát zenészbarátaim kíséretében, különleges este lesz már, nagyon készülünk rá. Olyan kiváló, elismert művészekkel dolgozhattam együtt ezen a lemezen, mint László Attila gitárművész, vagy Fekete István, nagyon megtisztelő volt számomra, hogy elfogadták a felkérésemet és a koncerten is velünk lesznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top