nlc.hu
Gasztro
Gyors vacsora: vajas-citromos bundában sült hús

Gyors vacsora: vajas-citromos bundában sült hús

Egészségtelen bundáról itt szó sincs, egy egészen egyszerűen elkészíthető, vajas-citromos csirkemell vár ma az étkezőasztalon. Párolt zöldséggel alakbarát, gyors vacsora lesz belőle.

Vajas-citromos bundában sült hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • bundázáshoz liszt
  • tengeri só
  • 12 dkg vaj
  • 8 szelet pulyka- vagy csirkemell
  • 2 darab citrom
  • fehérbors
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A hússzeleteket besózzuk, fehér borssal fűszerezzük. A vaj felét felolvasztjuk, összekeverjük a megmosott citromok lereszelt héjával és kifacsart levével. A hússzeleteket megmártjuk a citrusos vajban, majd lisztbe forgatjuk őket.

Egyenlő arányban melegítünk vajat és olajat egy serpenyőben, épp hogy legyen egy kevés zsiradék az alján. A hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Extra szűz olívaolajjal és citromlével ízesített zöldsaláta illik hozzá a legjobban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top