Kelkáposzta zöldségekkel
Hozzávalók:
- só
- 1 db cukkini
- fehérbors
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 1 piros kaliforniai paprika
- szerecsendió
- 3 szál újhagyma
- 40 dkg főtt rizs
- olívaolaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A kelkáposztaleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, jeges vízben gyorsan lehűtjük, majd lecsepegtetjük. A paprikát és a cukkinit apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. 5-6 perc után hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és még 3 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt fehér borssal, valamint szerecsendióval. A rizshez hozzákeverjük a zöldségeket, a tejfölt és reszelt sajtot. A kelkáposztaleveleket rétegezve lerakjuk a rizses töltelékkel, és forró sütőben 25-30 perc alatt összesütjük.