nlc.hu
Életmód
Folyékony kenyér

Folyékony kenyér

Mezopotámiai buli, Kr. E. 4000. A polgárok valami furcsa nedût szívogatnak szívószálukkal. Kenyérdarabok közül. Valahogy így kezdõdött a sör diadalútja.





Mi is jut eszedbe erről az italról?

Van, akinek Brüsszel belvárosa, a jobbnál jobb italok. Van, akinek egy tengerparti este. Van, akinek nagypapája, van, akinek egy necctrikós férj, aki vacsorát követel. És bizony van, akinek München októberben. Hatalmas kriglikkel énekelve mulatozó bajorok. Egy forró nyári napon pedig maga a paradicsom.
Egy a közös bennük: a jó érzés, amit az ital kivált. Ezt már a mezopotámiaiak is tudták.






Tehát mit is tud?


A pohárban habzó aranyszínű, esetleg barna italról már sok negatív hír elterjedt. Mi pedig azért gyűltünk itt össze, hogy ezeket megcáfoljuk. Ha nem is sikerülne minddel elbánni, akkor is gondoljunk arra a temérdek pozitív élményre, amit a sör fogyasztása közben szerezhetünk.




És ha nem szeretem?

Hát igen, van, aki talán nem szereti a sört. Legalábbis ezt hiszi. De biztos, hogy alaposan körbejárta a kérdést? Megkóstolta a barna sört?
A gyümölcsös sört? A búzasört?







Akkor most mit is iszunk?

A hivatalos leírás szerint a sör malátából, valamint pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, általában alkoholtartalmú ital.







Nem ihatsz?


Egyre népszerűbbek az alkoholmentes sörök, elsősorban az autóvezetők körében, de szívesen isszák azok is, akik felismerik, hogy az alkoholnak magas az energiatartalma vagy más okokból kerülik az alkohol fogyasztását (pl. terhesség), de a sör
élvezetéről nem szeretnének lemondani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top