Életmód

Világszerte erszényeket varrnak az önkéntesek a bajba jutott ausztrál állatoknak

A fészkekben, erszényekben az állatok ideiglenesen otthonukra találhatnak.

Az ausztrál bozóttüzek ismerten pusztító hatást gyakorolnak a vadon élő állatokra és élőhelyükre. Koalák, kenguruk, denevérek szorultak ki otthonukból, sokan megsérültek, elpusztultak a tűzvészben. Az ausztrál állatmentő csoport, az ARCG azt kérte az emberektől, adományozzanak olyan anyagokat, és varrjanak belőle fészket, erszényt, melyekben az állatok ideiglenesen otthonukra találhatnak.

Fotó: Facebook

Az önkéntesek sablonokat kaptak, melyek alapján elkészíthetik a kuckót a bajba jutott állatok számára. Az erszényeket aztán eladományozzák az állatokat befogadó különböző mentőközpontoknak. A szervezetnek egy évvel ezelőtt még csak 1000 önkéntese volt, ám a tragédia után a tagságuk 170 ezer főre emelkedett, és elárasztják őket a támogatások.

Az ARCG állandó kapcsolatban áll a hozzájuk regisztrált állatmentőkkel. Miután megkapnak egy tárgyra vonatkozó igényt, a szervezet átvizsgálja a készletét, és elküldi a hiánycikket az ápolóknak. Ha nem rendelkeznek a szükséges eszközzel, a tagok azonnal közösségi munkához látnak, és elkészítik, amire szükség van.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top