Egészség

Csécsei Zoltán világrekordot futott, élőben közvetítik a következő csúcskísérletét

Az ultrafutó új rekordot állított föl a 12 órás futópados futásban, de nem állt le, mert a 24 órásat is szeretné megdönteni.

Csécsei Zoltán ultrafutó vasárnap este hatkor elkezdett futópadon futni, hogy két világcsúcsot is megdöntsön, és azóta is rója a kilométereket.

Mostanra a 12 órás futópados rekordot már sikerült is megdöntenie, ennyi idő alatt 155,32 kilométert teljesített. Sőt, nem sokkal később 160 kilométeren is csúcsot is állított be.

A futást azonban nem hagyta abba, mert következő célja, hogy a 24 órás világrekordot is megdöntse. Cikkünk írásakor éppen a 220 kilométert hagyta maga mögött az ultrafutó, a rekordhoz legalább 264 kilométert kell teljesítenie.

A bámulatos rekordkísérlet az újpesti Springday Health Clubban zajlik, de élőben is lehet követni ezen az oldalon:

Külön erre az alkalomra érkezett egy hitelesített, tanúsítvánnyal rendelkező futópad a helyszínre. A különlegessége, hogy nem hagyományos szalagos pad lesz, hanem lamellái lesznek, ami az aszfalthoz, vagy a hideg rekortánhoz hasonló érzést kelt használat közben. Ez egyrészt egy biztosabb felületet jelent, ugyanakkor gazdaságosabb futást is lehetővé tesz, mert nem kell olyan magasra emelni a lábat futás közben.

A pad kijelzője a helyszínen és a 24 órás közvetítés során is ki van vetítve, így minden szurkoló és érdeklődő élőben követheti a csúcskísérlet alakulását. A helyszínen több kamera rögzíti a sportoló minden mozdulatát, hogy hiteles legyen a rekord.

Fontos a terem hőfoka is, ezt mobilklímával szabályozzák. Kezdetben 13 fokot állítottak be, utána ahogy lassul, fárad a sportoló, lehet majd melegebb a teremben, 15-16 fok, majd a legvégére 17-18 fok, ekkor már csak 6 perces tempót fog tartani Csécsei a terv szerint.

A csúcskísérletben kísérni is lehet a sportolót, egy-egy futópad van felállítva Csécsei mellé, ide jelentkezhetett fél-egy órás etapokra bárki, aki szeretne részt venni a csúcskísérletben.

(Kiemelt kép: Facebook / Springday Health Club)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top