Tagliatelle rákszósszal
Hozzávalók:
350 gr tagliatelle tészta
25 gr vaj
1 gerezd szétnyomott fokhagyma
1 zöld paprika, apróra felvágva
25 gr liszt
só, bors
275 ml tej, vaj tej és fehérbor keveréke
350 gr friss vagy konzervrák
Elkészítése:
Főzzük ki a tésztát az utasítások szerint. Olvaszd fel a vajat egy nagy edényben (kb 1 perc), tedd bele a fokhagymát, paprikát, takard le és 4-5 percig főzd, amíg meg nem puhul.
Tedd bele a lisztet és a fűszereket. Add hozzá a tejet, vagy a tejes bort. 3-4 percig főzd, néha megkeverve. Tedd hozzá a rákot, és 1-2 perc alatt hevítsd fel. A tésztát rendezd egy tálra, öntsd rá a szószt, és díszítsd a megmaradt rákokkal. Melegen tálald.
Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók:
A tésztához
2 tojás
4 dkg cukor
6 dkg liszt
A töltelékhez
2 tojássárgája
8 dkg porcukor
2 dl joghurt
1 citrom leve
1,5 dkg zselatinpor
4 dl tejszín
10 dkg mandarinbefőtt (vagy idénygyümölcs)
2 dkg étcsokoládé
10 dkg pörkölt mandula
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát sütök, és hagyom kihűlni.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral, a joghurttal, a szűrt citromlével, a zselation kétharmadával és a tejszín felével állandó keverés közben forrásig hevítem. Ha kihűlt, hozzáadom a lecsurgatott gyümölcs kétharmadát.
A már kihűlt piskótát megkenem a krémmel, és hűtőbe teszem. Három-négy óra múlva a torta oldalát megszórom apróra vágott, pörkölt mandulával. A tetejét zselatinnal kevert, kemény habbá vert tejszínnel díszítem, kirakom a félretett gyümölccsel, és rászelem a csokoládét.