nlc.hu
Gasztro

Halgombóc leves és spenótos rakott tészta mozzarellával

Ha hétvégén van elég idõnk a konyhában pepecselni próbáljuk ki a halgombóclevest és a rakott tésztát!

Halgombóc leves

Hozzávalók:

A leveshez:
• 150 g sárgarépa
• 50 g zellergyökér
• 1 db póréhagyma
• 300 g zöldborsó
• 1/2 dl étolaj
• 1 liter húsleves
• 1/2 liter hal alaplé
• só, bors

A gombóchoz:
• 300 g tőkehalhús
• 20 g vaj
• 2 db tojás
• 30 g zsemlemorzsa
• citromlé, só, fehérbors, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A halhúst sós vízben megfőzzük, – levét félretesszük -, finomra daráljuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citromlét és a zsemlemorzsát. Az egészet jól összedolgozzuk.

A megtisztított sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk, a póréhagymát felszeleteljük és együtt a forró olajban kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, ráöntjük a hallevet és félig megfőzzük a zöldségeket. Ezután a húslevest hozzáadjuk, és a zöldborsóval együtt puhára főzzük. A masszából vizes kanállal hosszúkás gombócokat formálunk és a levesben körülbelül 10 percig lassan főzzük.

Spenótos rakott tészta mozzarellával

Hozzávalók:

• 500 g spenót
• 250 g metélt tészta
• 150 g vöröshagyma
• 20 g fokhagyma
• 500 g darált sertés,- és marhahús
• 120 g mozzarella
• 0,5 dl olaj
• 20 g paradicsompüré
• só, cayenne bors

Elkészítése:

A spenótot vastag szárától megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A tésztát forrásban lévő vízben, az utasításnak megfelelően kifőzzük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát, és hozzáadjuk a darált húst, majd sóval, borssal ízesítjük. Kevergetve pár percig pirítjuk, beletesszük a spenótot, a paradicsompürét, és együtt megpároljuk. Ízlés szerint utánízesítjük. A mozzarellát lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. Az anyagokat tűzálló tálba rétegezzük, figyeljünk arra, hogy a tetejére mindig sajtszeleteket tegyünk. Az így rétegezett anyagokat előmelegített sütőben átsütjük, forrón tálaljuk.

ajánlott videó


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top