Aktuális

Magyar férfit és lányát sodorta el egy hullám a Kanári-szigeteken, nagy a baj

A kislányt kimentették, az apukát nem sikerült. Búvárok keresik.

Vasárnap óta nem találnak egy magyar turistát a Kanári-szigeteken, aki ötéves kislányával együtt esett a vízbe Guayedra strandjánál. A magyar férfi és a gyermek a helyi lap beszámolója szerint éppen a strand egy sziklás részére mászott fel, amikor egy pillanat alatt elragadták őket a hullámok. A Blikk lapszemléje szerint a fürdőzőhelyen lévő emberek közül két helyi fiatal, Nagore Ramos Samper és Raúl Rodríguez Morales habozás nélkül a bajba jutott magyar édesapa és kislánya után ugrottak, hogy kimentsék őket az óceán hullámaiból. „Fél három vagy négy volt már” – mondta a laprovincia spanyol nyelvű portálnak Raúl, aki a barátjával és az élettársával ebédelt a tragédia napján, mielőtt strandra indultak fürödni. A fiatal elmondása szerint a magyar férfi két lányával és a párjával érkezett a strandra, velük egy időben, ám fél órával később már a sziklán látták a nagyobbik gyermeket az édesapjával.

„Ott történt a szerencsétlenség. Nagyok voltak a hullámok és a sodrás, annak ellenére, hogy a víz nyugodtnak tűnt” – tette hozzá Raúl.

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

A két fiatalnak sikerült kimentenie a gyermeket, akinek az arca addigra már teljesen víz alá került, csak a kezei látszottak ki a vízből, ezért találták meg. A két fiú elmondta, hogy a gyermek azonnal hányni kezdett és habzott a szája. A fiatalokat és a gyermeket végül a Kanári-szigetek kormányának Sürgősségi és Biztonsági Csoportjának (GES) helikoptere mentette ki az óceánból. A lap megjegyzi, hogy az édesapát azonnal elnyelte a víz, és azóta sem került elő. Hajóval, helikopterrel és búvárok segítségével keresik. Kiderült, hogy a kislány jól érzi magát, jelenleg kórházban van, és már a megmentői is meglátogatták őt.

A Blikk megkereste a Kanári-szigetek tiszteletbeli magyar konzulját. Szerették volna megtudni, hogy ott élő magyarokról vagy turistákról van-e szó, de erre csütörtökön reggel 9-ig nem kaptak választ.

Tragikus balesetek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top