nlc.hu
Életmód
A szelíd gyógymód

A szelíd gyógymód

A homeopátia alkalmas mind akut, mind krónikus betegségek gyógyítására, de a megelõzésnek is fontos eszköze. A terápia során nem lépnek fel negatív mellékhatások, ezért a szerek nagy részét még terhes nõk is bátran alkalmazhatják.





Mi a homeopátia?


A homeopátia olyan, hagyományos gyógymódok közé tartozó terápia, amely természetes (növényi, állati, ásványi eredetű) alapanyagokból készülő gyógyszereket használ. Az orvos a gyógyszert az ún. hasonlósági törvény (simile-elv) alapján igen részletes kórelőzmény felvétele után választja ki betege számára a több mint 2500-féle homeopátiás szer közül. A klasszikus módszer alkalmazásakor a gyógyítás nem csak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására is törekszik, vagy a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére szolgál.


Hogyan hat?

A homeopátiás szerekben lévő információ működésbe hozza a szervezet – valamilyen okból gátolt – öngyógyító mechanizmusait. Az előírt szabályok betartása mellett a homeopátiás szereknek nincs mellékhatása, így veszély nélkül alkalmazhatók állatoknál, embereknél, várandós és szoptató anyáknál, gyermekeknél és időseknél egyaránt. A kétszáz éves homeopátia az egész világon ismert és egyre elterjedtebb gyógymód. Alkalmazzák szinte egész Európában, az amerikai kontinens számos országában, Dél- és Délkelet-Ázsiában, valamint az afrikai országokban is.



MAGYAR HOMEOPATA ORVOSI EGYESÜLET

Az egyesület tagjai szívesen állnak minden érdeklődő rendelkezésére. címe: 1027 Budapest, Margit krt. 64/B. Fsz. 10.
telefon: (06-1)- 225-3897
fax: (06-1)- 225-3898
e-mail: homeopata@matavnet.hu


 






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top