Hozzávalók:
A tésztához
3 tojás
6 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
1 ek. olaj
A borhabhoz
4 tojássárgája
5 dkg liszt
4 dl muskotálybor
20 dkg kristálycukor
1 fahéjdarabka
8-10 szem szegfűszeg
2 dkg zselatin
1 dl víz
6 dl tejszín
A díszítéshez
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg dióbél
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukor egyharmad részével habosra keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és óvatosan hozzákeverem a tojássárgájához. Végül könnyedén hozzáadom a lisztet is. Két egyforma lapot sütök belőle előmelegített, középmeleg sütőben.
A borhab készítésekor a tojássárgáját a liszttel és kevés hideg borral simára keverem. Közben a maradék bort a cukorral, a fehéjjal és a szegfűszeggel felforralom, átszűröm, majd ráöntöm a lisztes-boros tojássárgájára. Gyorsan elkeverem, sűrűre felfőzöm, majd lehűtöm.
A zselatint meleg vízben feloldom, majd még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverem. Végül a kihűlt krémet összekeverem a zselatinos tejszínhabbal.
A kisütött piskótalapot a tortaforma aljára fektetem. Teletöltöm a formát a borhabbal, és a tetejére teszem a másik lapot. A kész tortát legalább két órára hűtőbe teszem. Felszeletelés előtt a tetejét megszórom vaníliás cukorral elkevert apróra vágott dióval.