Hozzávalók:
2 tojás
4 dkg cukor
6 dkg liszt
A töltelékhez
2 tojássárgája
8 dkg porcukor
2 dl joghurt
1 citrom leve
1,5 dkg zselatinpor
4 dl tejszín
10 dkg mandarinbefőtt (vagy idénygyümölcs)
2 dkg étcsokoládé
10 dkg pörkölt mandula
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát sütök, és hagyom kihűlni.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral, a joghurttal, a szűrt citromlével, a zselation kétharmadával és a tejszín felével állandó keverés közben forrásig hevítem. Ha kihűlt, hozzáadom a lecsurgatott gyümölcs kétharmadát.
A már kihűlt piskótát megkenem a krémmel, és hűtőbe teszem. Három-négy óra múlva a torta oldalát megszórom apróra vágott, pörkölt mandulával. A tetejét zselatinnal kevert, kemény habbá vert tejszínnel díszítem, kirakom a félretett gyümölccsel, és rászelem a csokoládét.