Gombás-tejszínes gnocchi
Hozzávalók 2 főre:
- 1 gerezd megpucolt, szeletelt fokhagyma
- 7 dkg fokhagymával és zöldfűszerekkel ízesített sajtkrém
- 1 csipet szerecsendió
- 5 dkg búzaliszt
- 50 dkg lisztes burgonya
- 15 dkg megmosott, megpucolt, felszeletelt gomba
- a tálaláshoz parmezán
- kevés olívaolaj
- 70 ml tejszín
- 1 db felvert tojássárgája
- kevés vaj
- kevés petrezselyemzöld
- 4 dkg gesztenyeliszt
Elkészítés
1. Elkészítjük a sajtos mártást. A sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A serpenyőbe olajat teszünk, beleszórjuk a fokhagymát, majd a gombát. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Ha már megpuhult a gomba, ráöntjük a sajtos mártást.
3. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük (kb. 20 perc). Leöntjük a vizet róla, és ha már kézmelegre hűlt, meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Jól összekeverjük, beleforgatjuk a liszteket, és tovább gyúrjuk. Lisztes pulton tésztát dagasztunk, 1,5-2 cm átmérőjű kis hurkákat formázunk a tésztából, és 2 cm-es darabkákat vágunk belőle enyhén lisztezett pulton.
4. A gnocchi felét egy nagy lábas lobogó, sós vízbe dobjuk, megvárjuk, amíg felúsznak a víz tetejére, majd lassú tűzön tovább főzzük 1 percig. A többi gnocchit is megfőzzük ugyanígy. Kiemeljük a vízből, és a serpenyőben összekeverjük a tejszínes gombával. Petrezselyemmel és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ha tetszett ez a recept, nézz szét a Wannabe Chef blogon.
Még több gyors vacsorarecept:
- Grillvacsora gyorsan: Cukkinisaláta
- Tésztavacsora: brokkolis tészta
- Rántotta és saláta egyben: Görögsaláta-rántotta vacsorára
- Egészséges gyors vacsora: Avokádósaláta tortillával