Hozzávalók:
1 kávéskanál vaj
4 szál petrezselyem
A töltelékhez
25 dkg gomba
17,5 dkg bőr nélküli, főtt csirkehús
2-2 evőkanál vaj, liszt és száraz fehérbor
2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
só
A szószhoz
2,5 dkg mandulaforgács
2 evőkanál vaj
1 kávéskanál citromlé
Elkészítése:
A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A húst ledaráljuk. A vajat lábasban megolvasztjuk, liszttel megszórjuk, és világosra pirítjuk. Apránként felöntjük a levessel, csomómentesre keverjük, és kislángon összeforraljuk. Beleöntjük a bort, hozzáadjuk a húst, a gombát, és sóval ízesítjük. Minden palacsintába 2 evőkanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és tűzálló tálra tesszük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben átsütjük. A szószhoz a mandulát a vajban aranyszínűre pirítjuk, a citromlével meglocsoljuk, és a kész palacsinták tetejére szórjuk. Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.
Variáció:
Csirkehús helyett vadhússal is készíthetjük, akkor a csiperkegombát erdei gombával helyettesítjük.