Túrólepény
Hozzávalók:
- 2 ek. liszt
- 1 mokkáskanál só
- 25-30 dkg túró
- 1 db tojás
- 1 ek. zsemlemorzsa
- 6-8 dkg búzadara
Elkészítés
1. Minden hozzávalót egy tálba mérünk és kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá búzadarát és/vagy zsemlemorzsát, esetleg lisztet. Kb. 10 percig állni hagyjuk.
2. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a masszából gombócokat formázunk, ellapítjuk tenyérrel, és a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat pirosra sütjük. (Kb. 4-5 cm átmérőjű lepénykék lesznek.)
Salátával, friss zöldségekkel, chutney-val, vagy akár magában is ehetjük.
Tipp: zöldfűszerekkel is feldobhatjuk.
Még több gyors vacsora:
- Édes és gyors: nutellás-banános melegszendvics
- Kéksajtos polenta
- Gyors vacsora a maradék krumplipüréből: sajtos-baconös krumplifalatok