Hozzávalók:
Kevert tészta:
125 g vaj
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
½ citrom reszelt héja
225 g liszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mandula
100 ml narancslé
Kenéshez:
100 g narancslekvár
1 evőkanál víz
Máz:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó étcsokoládés
Elkészítés:
A kevert tésztához a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vanillincukrot és a citromhéjat. A lisztben elvegyítjük a keményítőt és a sütőport, a masszához szitáljuk, és jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a mandulát és a narancslevet is.
A tésztát egy nyomózsákba töltjük és csillagfejjel (átmérő: 8 mm) kis íveket nyomunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A narancslekvárt egy szitán átnyomjuk, és a vízzel felforraljuk. A narancsos sütik felét alul megkenjük a lekvárral, és kettesével összeragasztjuk. Hagyjuk kicsit száradni.
A mázhoz a tortabevonót a tasakon található leírás szerint elkészítjük, és a sütemények egyik végét belemártjuk. Egy sütőpapíron hagyjuk a mázat megszilárdulni.