Dekor

Ajtódíszek

A közelgõ karácsony meghitt hangulatát legelõször az ajtódíszek varázsolják otthonunkba. Felejtsük el azonban a már megszokott és unalmas tavalyi dekorációt - ideje frissítenünk. Idén köszöntsük az ünnepet és az otthonunkba lépõt valami különlegessel.





Naranccsal – illatosan – spicy



Igazi mediterrán hangulatot csempészhetünk az egyhangú fehér télbe a babérlevélből és szárított narancskarikákból készített szívkoszorúval. Tartsunk rögtönzött házkutatást – biztosan rábukkanunk egy erősebb drótdarabra, ami elbírja a ráfűzött gyümölcsöket. Mielőtt azonban nekilátnánk a műveletnek, ne felejtsünk el szívet formálni a dróthuzalból, mert utólag igencsak meggyűlik vele a bajunk.









Képeslappal – berry christmas


Elég a legközelebbi piacra kiballagnunk, és kis szerencsével már egy mosolyért begyűjthetjük a szükséges fagyöngy, tűztövis esetleg madárbirs ágacskákat, és a nehezén ezzel már túl is vagyunk. Formáljunk az ágakból laza szerkezetű csokrot, rögzítsük a bejárati ajtóra és tűzdeljük tele kedvenc képeslapjainkkal. 










Bogyócsoda


Igen egyszerű, ám annál mutatósabb ajtódíszt készíthetünk pár szem som vagy csipkebogyó és egy vékony fémhuzal segítségével. Hajlítsuk a drótot a kívánt formára – az ötágú csillag például passzol az alkalomhoz-, majd óvatosan, egyenként fűzzük fel rá a bogyókat. A végén raffia-szalaggal rögzíthetjük.

Ha nem ragaszkodunk a megszokott, hagyományos formákhoz vagy csak épp nincs örökzöld elérhető közelségben, akkor is hamisítatlan karácsonyi hangulatot varázsolhatunk némi kreativitás és fantázia segítségével.






Romantikusan

A legegyszerűbben ezt a szatén – és organza-masnikból álló koszorút készíthetjük el. Az alapanyagokat bármelyik dekorációs üzletben beszerezhetjük – gyakorlatilag csak egy koszorúalapra és több méter szalagra lesz szükségünk. Keverjük bátran a különböző színeket és anyagokat, persze azért ügyeljünk az összképre is. Ha sikerült felülemelkedni a bőség zavarán és kiválasztani a befutókat , nincs más hátra, mint masnikat hajtogatni belőlük és egy vékony dróthuzallal gyerekjáték lesz a koszorúra erősíteni őket.


Ínyenceknek





Az igazán előrelátóak már minden bizonnyal nekiláttak a mézeskalácssütéshez.
Csippentsünk le egy darabot a tésztából, s már kész is az ennivaló ajtódísz.
Formázzunk szívet, csengettyűt vagy fenyőfát, a széleket díszítsük mandulával. Ne felejtsünk el lyukat fúrni a nyers tésztába a felfüggesztéshez – később már nem megy olyan könnyen. Vágjunk ki karácsonyi képeket csomagolópapírokból vagy régi képeslapokból és ragasszuk a dísz közepére – így garantáltan nem esünk majd kísértésbe.






Rusztikus hangulatban

Nincs is más dolgunk, mint beszerezni egy régi, ovális képkeretet – a padláson
biztos akad egy kiszuperált darab – és bemázolni fehérre. Ha megszáradt a festék, már
csak egy dekoratív szalag hiányzik, amivel átkötözve fel is kerülhet ajtónkra a rendhagyó koszorú. A látványt fenyőgallyakkal vagy egyéb örökzöldekkel fokozhatjuk.


Kellő idő, energia vagy éppen lelkesedés hiányában sem kell azonban csüggednünk.
Ragadjunk magunkhoz egy filctollat – persze csak olyat, amitől aztán könnyen megszabadulhatunk – és firkáljuk fel az ajtó vagy ablaküvegre ünnepi
jókívánságainkat – egyszer egy évben ezt is megtehetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top