Életmód

43 milliót talált a tini, visszaadta

A fiú pénzjutalmat és állásajánlatot is kapott becsületességéért.

A 19 éves José Nuñez Romaniz az új-mexikói  Albuquerque-ben, egy ATM közelében talált egy csomagot néhány nappal ezelőtt. A pakk belsejében 135 ezer dollár, vagyis nagyjából 43 millió forintnyi készpénz volt. A fiú megtette, amit sokan nem tettek volna meg a helyében: az ATM-en található segélyhívót tárcsázta és jelentette a talált pénzt.

“Azonnal a szüleimre gondoltam, különösen édesanyámra, hogy mit tenne, ha hazaállítanék a pénzzel. Jól fejbevágna a szandáljával. Helyesen cselekedtem és tudom, hogy a szüleim és az egész családom büszke rám” – nyilatkozta a fiú egy helyi tévécsatornának.

Mint utóbb kiderült, a pénzzel teli csomagot egy pénzszállító felejtette ott, amikor feltöltötte az automatát.

José Nuñez Romaniz

José Nuñez Romaniz (Fotó: Facebook/Albuquerque Police Department)

A becsületes fiút, aki egyébként büntetőjogásznak készül, 500 dollár készpénzzel és focibérlettel jutalmazták, valamint további 500 dollárral járultak hozzá a tanulmányaihoz.

Az albuquerque-i rendőrség körbevezette Josét a szervezet bűnügyi laboratóriumában, ezen felül pedig munkát is ajánlottak neki, hogy a keresetéből fedezni tudja az egyetemi tanulmányait.

via

Még több becsületes megtaláló:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top