Család

Fekete ponttal vetnének véget a családon belüli erőszaknak

Új kampány indult a családon belüli erőszak ellen. Arra biztatják az áldozatokat, hogy rajzoljanak fekete pontot a tenyerükbe.

A fekete pont kampány kiindulópontja az az elkeserítő tény, hogy rengeteg olyan ember van, aki családon belüli erőszak áldozata, ám mégsem mer segítséget kérni. A kezdeményezés elindítója maga is családon belüli erőszak túlélője.

“Egyszerűen rajzoljanak fekete pontot a tenyerükbe, és így a család, a barátok, a közösségi központok, az orvosok vagy a kórházak felismerhetik, hogy az illető segítségre szorul, de nem tud kérni” – áll a kampány leírásában.

Fekete pontot adhatsz a családon belüli erőszaknak

Az ötletgazda reméli, hogy minél több emberhez eljut majd a kampány híre, ugyanakkor tisztában van vele, hogy ez sem jelenthet tökéletes megoldást mindenki számára.

Mindenképpen pozitív azonban, hogy születnek új ötletek, melyekkel a családon belüli erőszak rendkívül kiszolgáltatott és sérülékeny elszenvedőin akarnak segíteni.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top