Életmód

10 pici rutin a nagyobb önbecsülésért

A legnehezebb a számomra az, hogy újra megtaláljam önmagam, és a saját ritmusom szerint éljek. Pszichológusom és több barátom is javasolta, hogy építsek ki rutinokat magamnak, amik segítenek abban, hogy tudatosabban, frissebben éljek. Eddig jók a tapasztalatok, úgyhogy megosztok veletek néhány apróságot.

1. Ágyazz be!

Ennek a pontnak nagyon nem voltam híve, mert minek? Ha úgyis otthagyom a lakást, akkor minek? De sokkal jobb. Egyrészt nincs meg az a késztetésem, hogy reggeli után még visszabújjak kuckózni, másrészt este sincs csábítás, hogy bezuhanjak a csak úgy.

10 pici rutin a nagyobb önbecsülésért

2. Reggelizz!

Ez is egy komoly kihívás nekem. Először is megköveteli, hogy előző este végiggondoljak mindent, és legyen otthon reggeli. Másodszor, reggel általában csak azokhoz az ételekhez nincs kedvem, amik otthon vannak. Reggelizni mégis jó! Egyrészt, ilyenkor megengedem magamnak, hogy sokat egyek és sokfélét, másrészt sokkal jobb nem agyonéhezve nekifogni a napnak.

A folytatásért kattints az Árnyéknak lenni caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top