nlc.hu
Szabadidő

Koala és vombat életre szóló barátságot kötött

Közösségi távolságtartás ide vagy oda, ez a koala örök barátságot kötött egy vombattal – cuki videó

Ritka, hogy két különböző állatfaj ennyire jól kijöjjön egymással, azonban ez a vombat és koala kivétel.

Elsa, a koala és Hope, a vombat a koronavírus-járvány idején életre szóló barátságot kötött az ausztrál Reptile Parkban, miután az állatkertet bezárták. A személyzet szerint az újbóli nyitás után is úgy tűnik, hogy megmarad a barátság, a két állat ugyanis elválaszthatatlanná vált. Bár az állatkertben nem gyakorlat, hogy két különböző fajú állatot közös helyre tegyenek, ezúttal kivételt kell tenniük.

Örök barátságot kötött a vombat és a koala

Örök barátságot kötött a vombat és a koala. Fotó: Australian Reptile Park Facebook

A park kurátora, Haylex Shute azt mondta, a Hope (vagyis Remény) névre hallgató kis vombat olyan, mint egy napsugár, és biztos benne, hogy a két pajtás élvezni fogja egymás társaságát. A koala és a vombat is szuperlusta teremtmény, lehet ez köti össze őket igazából.

Mindkét állat szimbólummá vált a pusztító ausztráliai tűzvész után. A koalák száma olyannyira lecsökkent, hogy félő, 2050-re teljesen kihalnak.

Egyébként a vombatoknál már csak a hatalmas rágcsálók, a kapibarák barátságosabb állatok, annyira békések és nyugalmasak, hogy rengeteg más állatfajtával képesek barátságot kötni, még a krokodillal is. Erről ez a hihetetlenül cuki képsorozat is árulkodik:

(via)

További híreink az erszényesekről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top