Aktuális

Több mint nyolcmillió VW-t hívnak vissza a csalás miatt

A Volkswagennek világszerte tizenegymillió autójába van beépítve a nemrég lebuktatott problémás szoftver. Csak Európában nyolc és fél millió járművet hívnak vissza emiatt.

Nyolc és fél millió járművet hívna vissza Európában a Volkswagen a dízelbotránnyal összefüggésben – írja a hvg.hu. A német szövetségi közlekedési felügyelet csütörtökön kétmillió-négyszázezer autó visszahívására kötelezte Németországban a Volkswagent az emissziós értékeket manipuláló szoftver miatt, Ausztriában pedig 363 ezer autót kell visszahívni.

Több, mint nyolcmillió VW-t hívnak vissza a csalás miatt

Most a VW a mumus, de sok más gyár is megbukhatott volna

A közlekedési felügyelet elutasította a Volkswagen azon javaslatát, hogy az érintett járművek tulajdonosai önkéntes alapon vihessék vissza a szervizekbe autóikat javításra.

A Volkswagen elismerte, hogy világszerte körülbelül tizenegymillió autó motorvezérlő programjába építették be a problémás szoftvert, ami meghamisítja a károsanyag-kibocsátási tesztek eredményeit.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top