nlc.hu
A seb nem akadály
Táborozik a gyerek – így pakolhattok be praktikusan a bőröndbe (x)

Táborozik a gyerek – így pakolhattok be praktikusan a bőröndbe (x)

Javában zajlik a nyári táboroztatás, megmutatjuk, mit pakolj el mindenképp a gyerek bőröndjébe, ha ottalvós táborba megy.

(X)

Nyár elején beindultak a táborok, köztük már azok is zöld utat kaptak júliusban, melyekben ott aludhatnak a gyerekek egy külső helyszínen. A tavak melletti szállások megtelnek lassan a táborozókkal, ezért segítünk, hogyan pakold be a gyerek bőröndjét, hogy ne maradjon otthon semmi létfontosságú holmi, amire szüksége lehet az egy hetes tábor alatt.

Címkézz, címkézz, címkézz!

Az első lépés, hogy mindent, de tényleg mindent címkézz fel, főleg, ha még kisiskolás a gyereked. Ugyanis szinte biztos, hogy fogalma sem lesz, melyik az ő kulacsa vagy épp alsónadrágja, ha több gyerek holmija keveredik egy szobában. Használhatod az ovis jelét is, a ruhák címkéibe matricát ragaszthatsz, vagy csak alkoholos filctollal beleírhatod a nevét, ha már biztonsággal tud olvasni.

Kis hátizsák

A legjobb pakolási módszer, ha van a gyereknek egy húzható, gurulós bőröndje, és mellé a hátán egy kisebb hátizsák, amibe bele tudja tenni a kulacsát, szendvicsét, esetleg egy pulcsit, és persze az iratait. Bármikor, ha elhagyják a szállás területét, szüksége lesz erre a hátizsákra.

Neszesszer

A neszesszer nem maradhat ki, legyen ezen is rajta a neve, és kerüljön bele a fogkefe, fogkrém, sampon, tusfürdő, dezodor, fésű, naptej, szúnyogriasztó – minden, amit napi szinten használnia kell majd. Táborozáshoz a kis méretű neszesszer a legpraktikusabb, lehetőleg olyan, aminek van füle, így fel tudja akasztani a közös zuhanyzóban.

Így pakold be a bőröndöt a táborba

Táborozáshoz okosan kell pakolni (Kép: Unsplash)

Gyógypakk

A neszesszer mellett legyen még egy kis pakk összekészítve a gyereknek a bőröndben, amibe beleteszed például a szúnyog- és kullancsriasztót, sebkezelő krémet, sebtapaszt, fertőtlenítőt, és persze a szúnyogcsípésekre való krémet is, mert ezekre jó eséllyel szüksége lesz a kalandjai során. Ha vannak rendszeresen szedett gyógyszerei, akkor azok természetesen mindenképp legyenek vele.

Edzőcipő

Akármennyire meleg van, akkor is kell egy edzőcipő a gyereknek, mert ha kirándulni mennek a táborral, nem túl kellemes élmény szandálban caplatni hegyen-völgyön át. Olyan edzőcipőt vigyen, aminek hajlékony a talpa, és tud lélegezni benne a lába, hogy ne süljön bele félúton.

Széldzseki

Ne dőlj be annak, hogy ma 40 fok van, holnapra simán jöhet a vihar. Úgy kell ruhát csomagolni, hogy minden eshetőségre legyen a gyereknek legalább egy ruhadarabja, amit felkaphat magára. A széldzseki azért is jó ötlet, mert általában egészen kicsire össze lehet gyűrni, így bele fog férni a hátizsákjába.

Zuhanyzáshoz papucs

Egy jópofa flip-flop papucs elbújik a bőrönd bármelyik szegletében, és remek szolgálatot tesz majd a gyereknek, amikor a közös zuhanyzóba nem akar mezítláb lépni. Márpedig kösd a lelkére, hogy csak papucsban használja a vizes helyiségeket, hogy nehogy összeszedjen valami gombát a lábára. Az a legjobb, ha van még egy papucs a bőröndben, amiben a strandra tud menni, hogy a zuhanyzós papucs talpa tiszta maradjon.

Kétféle törölköző

Kell egy törölköző a strandra és kell egy zuhanyzáshoz. Érdemes beszerezni a most trendi, picire összetekerhető törölközőket, hogy ne foglaljanak sok helyet a bőröndben.

Üres zacskó

Bizony, gyömöszölj be még egy üres zacskót is abba a bőröndbe, mert milyen jó lesz, ha ebbe gyűjti a gyerek a szennyesét, és nem keveri össze a tiszta ruháival.

Még több infó a táborozáshoz:

A cikk a BepanGel forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. felkérésére készült.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top