nlc.hu
Egészség
Hogyan vegyük fel a küzdelmet a szarkalábak ellen? (x)

Hogyan vegyük fel a küzdelmet a szarkalábak ellen? (x)

Ha azt halljuk, hogy szarkaláb, akkor két ellentáborra szakad a közvélemény: az egyik oldal szerint az érett nők és a szarkalábak igenis lehet szexisek (de minimum semmi szégyellni és/vagy kivetni való nincs benne), míg a másik oldal a "fiatalság mindenek felett" elvét vallja.
Hogyan vegyük fel a küzdelmet a szarkalábak ellen? (x)

Küzdelem az idővel?

Sokan azt gondolják, hogy a ráncok és szarkalábak megjelenése az élet és az öregedés velejárói, ami ellen semmit sem tehetünk. A valóság ezzel szemben az, hogy a küzdelem nem reménytelen, a folyamat pedig lassítható.

Miért ne lehetne a bőrünk az évtizedek múlása után is kisimult? Bár a legtöbb olvasót nem is a költői kérdés érdekli, hanem a lényeg: miképp lehetne a bőrünk kisimult negyvenes éveink után?

A természetes megoldások hívei például hisznek a mandulaolaj jótékony hatásában, és sokszor kihangsúlyozzák, hogy milyen fontos szerepet kap a reggeli és az esti arctisztítás. A rossz technika és a rossz szépészeti termékek ugyanis csak rásegítenek az amúgy is lendületben lévő folyamatra.

Az egész nap ránk ragadt szennyeződéseket és sminket érdemes este jó alaposan, tiszta vízzel lemosni, és ilyenkor nyugodtan használhatunk 2-3 csepp mandulaolajat, valamint egy kellemes kis masszázst. Ez módszer ráadásul a hidratálásban és a feszesítésben is segít, plusz még jól is esik.

Mi jöhet még? Van, aki szerint a Q10 koenzim, mások szerint a halkollagén: előbbi antioxidáns hatású, utóbbi pedig fiatalít és a pigmentációt is helyreállítja.

Hogyan vegyük fel a küzdelmet a szarkalábak ellen? (x)

Polarizált fénnyel a szarkalábak ellen? Természetesen!

A szarkalábak elleni küzdelemben a nők immár a polarizált fény rendszeres használatát is bevethetik, akár otthon is egy saját polarizáltfény-terápiás készülékkel. Nem csupán a már meglévő, a szem környékét elcsúfító ráncokat lehet csökkenteni, de az eljárás a megelőzésben is nagy szerepet kaphat.

A prevencióra azért is fontos nagyobb hangsúlyt fektetni, mert mindig könnyebb egy probléma kialakulását megelőzni vagy késleltetni, mint a már fennállót kezelni, legyen az a mégoly ártalmatlan, de esztétikailag annál zavaróbb szarkaláb.

Aki már próbálta a mély, igen-igen ragaszkodó szemkörnyéki ráncokat eltüntetni, az pontosan tudja, hogy milyen nehéz ez a küzdelem. A jó hír viszont az, hogy ilyen esetekben is van remény.

Hogyan vegyük fel a küzdelmet a szarkalábak ellen? (x)

A polarizált fény ugyanis a természet erejével, injekció és vágás nélkül stimulálja a kollagéntermelést, feszesebbé, fiatalabbá teszi a bőrt. A mindennapos használat hatására még a mélyebb szarkalábak is halványulnak, és már néhány kezelés után egy megfiatalodott tekintet nézhet vissza ránk a tükörből.

A polarizált fény további kedvező hatásairól, valamint arról, hogyan is fejti ki a hatását, a polarisol.com oldalon olvashatsz még több információt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top