nlc.hu
Aktuális
Kutyák rongálják az autókat egy miskolci lakótelepen, besokalltak a lakók

Kutyák rongálják az autókat egy miskolci lakótelepen, besokalltak a lakók

Vandál emberekre gyanakodtak a lakók, de kiderült: megvadult ebek esnek neki folyamatosan a parkoló kocsiknak.
kutya

Kóbor kutyák rongálják éjszakánként az egyik miskolci lakótelepen parkoló autókat – számolt be a Tények. Az ebek letépik a rendszámtáblákat, nekiesnek a kerekeknek, sőt a szélvédőket sem kímélik. A megvadult állatok milliós károkat okoztak a lakóknak.

Sokáig azt hitték, hogy emberek rongálják a kocsikat, de a térfigyelő kamerák felvételeiből kiderült a megdöbbentő tény, miszerint több kutya a tettes.

A károsult autótulajdonosok arra panaszkodnak, hogy tehetetlenek a kutyatámadások ellen. Szerintük hiába tettek feljelentést, a biztosítójuk nem fizeti ki a kóbor állatok okozta károkat, a kutyák pedig azóta is szabadon kóborolnak. Valakinek 200-250 ezer forintra is rúg a kár, de akad olyan lakó is, akinek több millió forintra. Az agresszív kutyák hol a rendszámtáblákat rágják szét, hol pedig az autógumikat tépik szét.

Sokak szerint nem is az anyagiak okozzák a legnagyobb problémát: a gyerekekkel már az utcára sem mernek kimenni a falkában járó ebek miatt.

A helyiek szerint hiába tettek feljelentést, az a kutyák ellen nem jelent megoldást.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top