nlc.hu
Gasztro
Ananászos-rizses fánk

Ananászos-rizses fánk

Hozzávalók:

• 5 dkg (a levével együtt) ananász
• 2 dkg mazsola
• 10 dkg rizs
• csipetnyi só
• 3,5 dl tej
• 4 dkg cukor
• 4 dkg liszt
• 1 evőkanál vaj
• 2 tojássárgája
• a tetejére porcukor
• olaj, a sütéshez

Elkészítése:

Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós vízben 5 percig főzzük, majd mély lábasba szedjük, és a tejjel 20 percig kislángon főzzük, közben gyakran megkeverjük. Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az ananászdarabkákat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanálnyi adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk. Gyümölcsleves mellé is kínálhatjuk.

Variáció

Ha csak felnőtteknek szánjuk a fánkokat, előkészítéskor adhatunk hozzá 1 evőkanál sárgabaracklikőrt, a mazsolát pedig 2 evőkanál konyakba áztassuk.

Ha egyszerre legalább két serpenyőben sütjük a fánkokat, akkor biztosan nem érnek egymáshoz, így a formájuk is szebb marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top