Életmód

Látogatási tilalmat vezetnek be a Szent János Kórházban is

A budapesti Szent János Kórházban, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban és az egri Markhot Ferenc Kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el a járványhelyzet miatt.

Az országos esetszámok emelkedése miatt pénteken látogatási tilalmat léptetett életbe a budapesti Szent János Kórházban a kórház vezetése. Ezt a kommunikációs osztályuk közölte a 444 érdeklődésére.

Ugyancsak látogatási tilalmat rendeltek el a hétvégétől az egri Markhot Ferenc Kórházban. Szombattól a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. A szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között a kórház biztosítja, hogy a hozzátartozók – romlandó élelmiszert nem tartalmazó – csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik.

Szent János Kórház (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Szent János Kórház (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban pedig egy koronavírussal fertőzött beteg miatt rendeltek el teljes látogatási tilalmat. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes és ideje alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, míg kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője tartózkodhat, továbbá apás szüléseket is tarthatnak – olvasható az MTI hírében.

A székesfehérvári egyetemi kórházban szintén látogatási tilalom van érvényben.

Koronavírus-helyzet most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top