nlc.hu
Gasztro

Szalagos fánk

Hozzávalók:

• 3 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 1 ek. porcukor
• 5 dkg vaj
• 2 tojássárgája
• 0,5 dl rum
• pici só
• 50 dkg liszt

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk. Másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és langyos helyen letakarva még 30 percig kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a fánk közepébe, az olajba a fánk felső része kerüljön. Kevés, jó forró olajban kezdjük sütni, és letakarjuk. Megfordítás után nem kell már letakarni.

Szilvási Sándorné, Budapest

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top