nlc.hu
Életmód
„Gyakorlatilag a nulláról kellett kezdenem” – angliai karrierjéről vallott egy magyar orvos

„Gyakorlatilag a nulláról kellett kezdenem” – angliai karrierjéről vallott egy magyar orvos

Kemény volt számára az első két hónap az angol egészségügyben.
kórház

Sárosi Balázs egy főállásban és három mellékállásban dolgozott itthon, majd 2010-ben úgy döntött: a brit egészségügyben folytatja tovább.

Elmondása szerint kemény volt az első két hónap, nehézségei akadtak a nyelvvel és az ellátórendszer sajátosságaival is. „Gyakorlatilag a nulláról kellett kezdenem” – nyilatkozta az új karrierszakaszról a 24.hu-nak adott interjúban, hozzátéve: szerinte a Magyarországról érkező kollégák gyakran hasonló pofonba futnak bele. „Sokan kimennek szakorvosként, kicsit talán nagyobb arccal, mint kellene, és szembesülnek azzal, hogy az egyetemen elsajátított tudás a gyakorlatban keveset ér” – jelentette ki.

Sárosi elismeri, rezidensként itthon elfogadott hálapénzt, sőt várta is, hogy kapjon, mert a megélhetéséhez kellett. Angliában viszont a kezdő orvosi fizetéséből kényelmesen tudta finanszírozni az albérletet és középosztálybeli életvitelét.

A magyar orvos egyébként 2018-ban visszatért Magyarországra (magánéleti okokból), jelenleg a magánellátásban gyógyít: az új budapesti magánkórház sürgősségi esetek ellátását végző Walk-IN Center járóbeteg-divíziójának a vezető szakorvosa.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top