Szabadidő

A Simpson család

Immár több mint 10 éve fut egyre növekvõ népszerûséggel a különös Simpson család hajmeresztõen vicces hétköznapjait bemutató rajzfilmsorozat. A Viasat3 jóvoltából immár magyarul is látható.




Az atomerőműben dolgozó, kissé bugyuta Homer, felesége, a kontymagassági világrekordot tartó Marge, egyetlen szertelen fiuk, a mindig minden kópéságra kapható Bart, a család esze, a kis Lisa, és a mindig láb alatt totyogó aprócska, cumis Maggie népszerűsége mostanra olyan figurákéval vetekszik, mint Mickey Egér, Superman és Tapsi Hapsi! A siker nem véletlen, hiszen a nem csak rikító sárga külsejük miatt abnormális Simpsonék kalandjaik során a mindenki által jól ismert hétköznapi helyzeteket, a legismertebb sztárokat, politikusokat és a legnagyobb filmsikereket figurázzák ki rendkívül eredeti és harsány humorral.

A sorozat hőseit Matt Groening (1954) találta ki. Az első időkben Simpsonék egy TV-műsort színesítettek, de mikor ez megszűnt (1990), Simpsonék önállósultak. Karácsonyi különkiadás lett belőlük, majd ezt követően sorozat, amit a TV3 jóvoltából magyarul is megismertünk.





Az egyéni stílusú grafika és a fekete humor hatalmas sikerre vitte Springfield város lakosait. Amerikában Homer és Bart szövegei közül sok szállóigévé lett, az őket ábrázoló ajándéktárgyak pedig beköltöztek a tévénézők mindennapjaiba.
A rajzfilmben gyakran tűnnek fel hírességek, akik önmagukat alakítják, vagy valamelyik filmbéli szerepüket játsszák.

Simpsonék háza környékén mindig történik valami. Hol Homer csalja meg majdnem Marge-ot, vagy éppen egy titokzatos rabló garázdálkodik náluk, esetleg kaszinó nyílik városukban, Springfieldben

Simpsonék házában lakik Homer, a kelekótya családapa, Marge, a rájuk mindig gondosan vigyázó feleség és három gyermekük: Bart, Lisa és a kicsi Maggie. Van két háziállatuk is: egy macska és egy kutya. (Hógolyó II és Kiskrampusz.) Egyik szomszédjuk Flandersék vallásos családja. Ők azok, akiket Homer a legjobban utál. Másik szomszédjuk Marge barátnője: Ruth Powers.

The Simpson Family
színes amerikai rajzfilm sorozat, 288. rész, 20 perc, 1989

rendező: Neil Affleck, Bob Anderson
forgatókönyvíró: James L. Brooks
alapötlet szerző: Matt Groening

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top